תהליך גישור גירושין

איך מנהלים הליך גישור גירושין

על מנת ולהבין כיצד בנוי וכיצד מתנהל הליך גישור גירושין, חייבים להבין קודם לכן כמה כללי יסוד של הליך הגישור.

הכלל הראשון והחשוב ביותר הוא שגישור אינו צריך להיות מלווה בתחושה של ויתור או פשרה. המטרה הסופית של ההליך צריכה להיות ששני בני הזוג מגיעים להסכמות מרצונם החופשי בשאלות העומדות על הפרק. הסכמות שיהיו מקובלות על שניהם ויתנו לשניהם את התחושה וההבנה הברורה, שהם עשו את הצעדים הטובים ביותר עבור עצמם ועבור ילדיהם. בספרות המקצועית מכנים שלב זה כשלב המשא ומתן שבו בני הזוג נושאים ונותנים מבלי לוותר.

הכלל השני הוא שאי אפשר להפריד בין ההיבטים הרגשיים להיבטים הטכניים של הגירושין. בני זוג שחלקו חיים משותפים במשך שנים רבות, לא יכולים לנתק את הרגשות הנובעים ממערכת היחסים ולהתמקד רק בשאלות טכניות יבשות. הבנה זו חשובה ביותר בגישור מאחר והיא מאפשרת לכל אחד מבני הזוג את המקום הבטוח לפרוק ולהוציא את כל אשר על ליבו. 

מחקרים רבים קבעו שבני זוג שלא פירקו את האלמנטים הרגשיים הצצים בגירושין, עלולים במקרים רבים לגלות שהם לא התגרשו אף פעם. זאת מאחר ובן או בת הזוג תמיד יופיעו בחלומותיהם ובמחשבותיהם כדבר מה שלא נסגר בחייהם. הליך גישור גירושין מאפשר את מניעת המצב הזה.

הכלל השלישי הוא שהליך גישור בגירושין מאוד דומה לשיחה פתוחה בין חברים היושבים בסלון ביתם ומשוחחים בצורה נכונה ואפקטיבית על עניינים שעל סדר היום. חדר הגישור שלנו הוא חדר שמטרתו לתת לכם את התחושה שקיימת בסלון ביתכם. אנו רוצים שתרגישו בנוח כדי שתוכלו להתעסק בדברים שבאמת חשובים לכם.

מלבד הכללים הללו ישנם עוד טיפים וכלים חשובים נוספים שתוכלו לקרוא על גישור גירושין בהמשך המאמר ובדפי המידע באתרנו.

איך מתחיל הליך גישור גירושין?

צפו בוידאו שהכינה עבורכם מאיה שפירא, מגשרת הבית של ״מוסכם – מרכז המגשרים הארצי״

מעוניינים לשמוע עוד? שיחת ייעוץ והכוונה למעוניינים לעבור גישור - ללא עלות!

כעת נתאר עבורכם את הדרך בה מתנהל הליך הגישור גירושין

השלב הראשון של הגישור מתחיל כבר משיחת הטלפון הראשונה בין בן / בת הזוג למגשר. בשיחת הטלפון שיכולה להתקיים בידיעה או שלא בידיעה של בן הזוג השני, תוכלו לשתף את המגשר בהיבטים הכלליים של המקרה שלכם ולקבל ממנו הדרכה להמשך. בדרך כלל המגשר יעדיף להזמין אתכם לפגישת התאמה יחד עם בן או בת הזוג שלכם. 

מטרתה של שיחת ההתאמה היא להבין את המורכבות של המקרה שלכם, לתת לכם אומדן עלויות מדויק לכל הליך הגישור ולבסס תחושת אמון וכבוד ביניכם לבין המגשר שלכם. במקרים רבים בשיחה ינכחו גם מגשרת או מגשר נוספים שילוו אתכם בתהליך יחד עם המגשר הראשי.

כבר לאחר שתסיימו את שיחת הטלפון עם המגשר או את שיחת ההתאמה עימו, תרגישו שאבן גדולה ירדה מכתפכם. השיחה עם המגשר או המגשרת תאפשר לכם לראות את האור בקצה המנהרה ותראה לכם שהמצב לא חייב להיות נורא. מייד בסיום שיחת ההתאמה תוכלו להמשיך לתוך הליך הגישור או לקבוע מועד אחר הנוח לכם. המגשרים שלנו יעשו ככל הניתן כדי לאפשר לכם לקיים הליך גישור בזמנים הנוחים לכם.

התחלת הגישור

הליך גישור גירושין מתחיל תמיד בחתימה על הסכם גישור. ההסכם נועד להסדיר את מערכת היחסים ביניכם לבין המגשרים ולהבטיח שההליך יהיה תקין מבחינת החוק על מנת ולוודא שההליך יהיה חסוי, וולונטרי ושיהנה מכל היתרונות שהעניק המחוקק להליך גישור משפחתי. מומלץ לקרוא את הסכם פתיחת הליך הגישור עוד לפני תחילת ההליך על מנת ואם יהיו לכם שאלות תוכלו לקבל מאתנו תשובות עוד לפני שתיכנסו לחדר הגישור.

לאחר שאתם והמגשרים חתמתם על הסכם פתיחת הליך הגישור, אתם יכולים להמשיך הלאה בהליך עצמו.

לרוב הפגישה הראשונה נעשית בנוכחותם של שני הצדדים ולאחר שמתחילה להתבהר התמונה, מוציא המגשר את אחד מבני הזוג, לשיחה אישית שלאחריה יתחלף עם בן הזוג שחיכה בחוץ. במהלך השיחות המשותפות תוכלו לומר את כל הדברים שחשוב לכם שבן הזוג שלכם ישמעבשיחות הפרטיות הסודיות, תוכלו לשתף את המגשר עם המחשבות והצרכים שלכם מבלי שבן הזוג שלכם בסודיות מפני בן הזוג שלכם. 

השיחות הפרטיות מאפשרות לכם להרגיש הכי בטוחים בהליך גישור הגירושין שלכם. תפקידו של המגשר יהיה להוביל את השיחה כך שלא תסבוב סביב נושאים משניים, אלא שתאפשר לכם לעסוק בנושאים שבאמת יושבים על ליבכם. בעזרת שאילת שאלות נכונות ושימוש בכלים השונים שצבר המגשר לאורך השנים, תופתעו לגלות שדווקא כעת כשאתם באים להתגרש, אתם מצליחים לנהל שיחה מאוד טובה עם בן / בת הזוג שלכם. 

בנקודה זו יש לציין שאחד היתרונות של הגישור הוא שהוא חושף בעיות תקשורת בין בני זוג. מכאן שלעיתים תוכלו לגלות תוך כדי הגישור שבן הזוג שבו התאהבתם לפני אי אלו שנים, עודנו כאן ושאולי יש עוד סיכוי לשמור על הנישואין. מבחינת המגשר אין אינטרס שתיפרדו או שתישארו יחדיו. המטרה היא שתגיעו להסכמות מהם תהיו מרוצים.

המפגש הראשון שלכם עם מגשר גירושין ימשך בדרך כלל בסביבות שעתיים. במהלכן בדרך כלל תתקיים שיחה משותפת אחת ולאחריה יתקיימו שיחות נפרדות ושיחת סיכום משותפת נוספת. בסיום הגישור תתבקשו לפתוח יומנים ולקבוע את פגישת הגישור הבאה.

פגישת הגישור השנייה תעסוק ברוב המקרים בהצפת הדברים שעלו מאז הפגישה הקודמת ובהגדרת המתווה להמשך התהליך. בפגישה זו תוכלו להגדיר במדויק את האינטרסים שלכם ואת האופציות העומדות לפניכם בנושאים השונים שעל הפרק: מגורים, תשלומי ילדים (מזונות), חלוקת רכוש וכו'. לאחר שיובהרו האינטרסים השונים יעזור לכם המגשר להעלות אופציות לפתרונות.

הפגישה השלישית תעסוק גם היא במרבית המקרים בהגדרת האינטרסים שלכם ובמציאת פתרונות מקובלים. תהליך זה ימשך גם בפגישות ההמשך ועד אשר יכוסו כל הנושאים ויוגדר פתרון מקובל ומקיף לכל הנושאים.

בפגישה הרביעית או החמישית בדרך כלל מתחילים כבר לעבור על ההסכמות שהושגו ומתחיל להתגבש הסכם הגירושין ביניכם.

הפגישה החמישית או השישית אם כן כבר תהיה הפגישה בה תחתמו על הסכם הגישור לאחר שקראתם והתעמקתם בו לעומק.

לאחר שתחתמו על הסכם הגירושין תתבקשו לגשת עמו לבית המשפט לענייני משפחה הקרוב למקום מגוריכם ושם להחתימו על ידי שופט. התהליך נמשך דקות ספורות וכרוך בתשלום אגרה לבית המשפט בסך 753 ₪ (התשלום כולל גם תשלום עבור תעודות גירושין עבור שני בני הזוג).

בשלב זה אתם כבר גרושים מבחינה חוקית ופורמאלית, אך עדיין יהיה עליכם לגשת לבית הדין הרבני על מנת ולעבור שם את הטקס הדתי. המפגש עם בית הדין הרבני יהיה קצר ביותר כשכבר יש בידכם תעודת גירושין כך שאין ממה לחשוש.

גישור הוא הליך שנועד לעזור לבני זוג שמעוניינים להתגרש להגיע להסכמות בדרך של הידברות והבנה. למגשר אין סמכות להכריע מי צודק או לכפות פתרון על הצדדים. תפקיד המגשר הוא לסייע לבני הזוג לנהל הליך הוגן שבסופו יגיעו הצדדים להסכמות לשביעות רצונם.

 

הליך גישור גירושין מורכב ממספר מפגשים, שנועדו ליצור הסכמה והידברות בין בני הזוג ולפתור את הסכסוך בדרך של גירושין בהסכמה.

פגישת גישור גירושין אורכת בדרך כלל כשעה וחצי, פעם בשבוע בדרך כלל. משך הליך גישור גירושין תלוי בבני הזוג, ובמורכבות הסכסוך ביניהם. מספר הפגישות האידיאלי הוא כ-4-5 מפגשים שיביאו לסיום מוצלח של הליך גישור גירושין.

ברוב המקרים, הליך גישור גירושין עוסק בנושאים הבאים: 

1. נושא הגירושין עצמם.

2. משמורת והסדרי ראיה של קטינים.

3. גובה דמי המזונות של ילדים קטינים

4. חלוקת הרכוש המשותף בין בני הזוג

5. עניינים דחופים כמו סגירת חשבונות בנק, חיובים וחובות משותפים ועוד.

מאיה שפירא מוסכם עורכת דין מגשרת

נכתב ובפיקוח - מאיה שפירא עורכת דין ומגשרת

מאיה מנהלת מרכז מוסכם לגישור גירושין, המרכז הגדול והמוביל בישראל בפריסה ארצית. מאיה משמשת כמנהלת המקצועית של המרכז ובעלת ניסיון של מעל ל15 שנים בתחום הגירושין.

מעוניין לשמוע עוד? שיחת ייעוץ והכוונה למעוניינים לעבור גישור - ללא עלות!

אולי יעניין אותך לקרוא עוד על:

לשיחת חינם עם מגשרת:

או השאירו פרטים ונחזור אליכם: